ENERGY BURN-OFF

Wat heeft je hond nodig?

ENERGY BURN-OFF

Stel je eens voor dat je als ambitieuze mens verplicht wordt om je van ’s morgens tot ’s avonds aan je zetel of bureau te kluisteren. Je krijgt enkel over de middag of ’s avonds heel even de kans om een luchtje te scheppen, om die overdrukklep even te openen…

Honden zijn van nature heel dynamisch en hunkeren – ongeacht hun ras of leeftijd – naar avontuur en een manier om hun energie ergens kwijt te geraken.

Wie dus een hond in huis haalt moet daarmee rekening houden. Zo niet gaat je viervoeter zelf op zoek naar een manier om te kunnen ventileren en dat is meestal niet de manier die jij in gedachten had.

Door je hond in functie van zijn leeftijd en natuurlijke aanleg voldoende fysieke uitdaging te bieden creëer je een soort innerlijke rust. Meer nog, door samen te bewegen versterk je de onderlinge band.

Er zijn tal van voorbeelden voor het geven van fysieke uitdagingen: actieve wandelingen, speuren, agility, flyball, frisbee, tribal, canicross, bikejoring, schaapdrijven,… kortom voor ieder wat wils en teveel om op te noemen.

Wist je dat er tijdens het leveren van fysieke inspanningen verschillende stoffen en hormonen geproduceerd worden, die niet alleen voor jezelf maar ook bij je viervoeter voor een heel behaaglijk gevoel zorgen! Denk maar aan endorfines, dopamine, serotonine…

Weer of geen weer, zin of geen zin, dagelijks bewegen is heel belangrijk en zorgt voor de juiste energy burn-off!

Wat hebben honden nog nodig?

Structuur & training

Structuur en training zorgen ervoor dat je een betrouwbare hond hebt in verschillende situaties. Alle zaken die je hem aanleert en regelmatig oefent zorgen voor meer stabiliteit in zijn en jouw leven. Daardoor past je hond  in jouw leefwereld, met alle voordelen die er met gepaard gaan, voor jou én je hond.

affectie & aandacht

Affectie en aandacht zijn een belangrijk onderdeel om met je hond om te gaan. Je moet er wel voor zorgen dat die op de goede manier wordt gegeven, in de juiste dosis en op het juiste moment! Niet elke hond is dezelfde en de manier waarop je je affectie doseert en aandacht gebruikt kan van groot belang zijn om een stabiele hond te hebben.

Meer weten over Hond!? Contacteer ons!

Scroll to Top